Software Testing Middag

TU Delft, Delft / 25-03-2009

Voor dit gastcollege hebben we een aantal experts uit de software industrie bereid gevonden om hun expertise te delen met de derdejaars studenten Software Engineering. Het curriculum van het huidige trimester behandelt het onderwerp Software Testen en wordt verzorgd door Prof. Dr. Arie van Deursen. Dit is dan ook het onderwerp van het gastcollege.

Flyer

Over de sprekers

Bob van de Burgt

Bob is al meer dan 14 jaar werkzaam in het testvak en werkzaam als testadviseur, testmanager en coach. Bob heeft bijgedragen aan de totstandkoming van de testmethodes TestFrame® en Risk and Requirements Based Testing. Samen met o.a. Iris Pinkster heeft hij het eerste boek over TestFrame en het boek "Succesvol testmanagement: een integrale aanpak" geschreven. Bob is de voorzitter van de landelijke vereniging voor professionele testers, TestNet. In 2008 was hij Programme Chair voor EuroSTAR 2008, het grootste Europese testcongres. Hij spreekt regelmatig op nationale en internationale congressen. Bob is ISEB Practitioner gecertificeerd en als docent verbonden aan Improve Quality Services bv.

Chris Schotanus

Chris C. Schotanus heeft meer dan dertig jaar ervaring in de IT, waarvan vijftien op het gebied van testen, testmanagement, inrichten van testorganisaties en testautomatisering. Als senior management consultant adviseert Chris organisaties in de financiële sector, de overheid, telecommunicatie, binnen Nederland en daarbuiten op het gebied van testbeleid en testorganisatie. Hij is medeontwikkelaar en coauteur van Logica’s aanpak op dit gebied: TestGrip. Grip op kwaliteit en processen in IT door testbeleid en testorganisatie. Tevens is hij een van de grondleggers van Logica’s aanpak voor gestructureerd testen, TestFrame® en coauteur en eindredacteur van het boek TestFrame, een methode voor gestructureerd testen. Zijn bijdragen zijn ook terug te vinden in Logica’s boek Succesvol testmanagement: een integrale aanpak en hij heeft een hoofdstuk geschreven voor The Testing Practitioner . Chris is docent van verschillende testgerelateerde cursussen en verzorgt regelmatig presentaties op verschillende (inter)nationale congressen.

Clemens Reijnen

Clemens is senior software architect bij Sogeti Nederland B.V. Hij adviseert IT-management en professionals op het gebied van software architectuur en design. Clemens participeert in de global samenwerking van Sogeti met Microsoft aan de nieuwste versies van Visual Studio edition for software architects en de Patterns and Practices groep van Microsoft Redmond aan het software factory / model driven development concept en de implementatie van deze concepten voor service modelling. Hij adviseert bij het opzetten van referentie architecturen bij diverse klanten. Clemens is chapterleader van de Nederlandse afdeling van IASA (International Association of Software Architects) waar hij bijeenkomsten organiseert op het gebied van software architectuur.

Pieter Joost van de Sande

Pieter Joost van de Sande werkt als Software Architect bij Atos Origin en is gespecialiseerd in software architectuur en dan met name een Domain Driven Design architectuur. Naast het daadwerkelijk programmeren beleeft hij ook veel plezier aan het delen van kennis met anderen. Hij spreekt dan ook regelmatig op events, scholen en bij bedrijven. Voor zijn bijdrage aan de .NET community is hij door Microsoft in 2007 & 2008 beloond met de titel Microsoft C# MVP op het gebied van architectuur.

Arie van Deursen

Arie van Deursen is hoogleraar software engineering aan de Technische Universiteit Delft. Hij leidt de Software Engineering Research Group, waar onderzoek wordt verricht op het gebied van software testing, software architectuur, model-driven engineering, web engineering, en service-oriented architectures.

Register for this event

This event is not open for registration
Qwan 5dff39510bacfcefb54e89f953eddfc1a7a21185b7128d96ff6b466f56acb6d9
Macaw 06e9331a5321067b592bf45ea39db7df6792dc976000d24d3ee4043d99203514
Finalist e304343cdbeb0996cc1e7a26527993a5fa2db87ca53a81fb15dca22a35d7f28c

Devnology is a non-profit organisation and thus depends on sponsors. Thanks to our wonderful sponsors all Devnology events are free!