Coding Dojo: Travelling Salesman

QNH, Zeist / 05-01-2011

Heb je zin om weer eens je handen uit de mouwen te steken en je programmeervaardigheden nog verder te verbeteren? In deze Coding Dojo gaan we samen aan de slag met het 'Travelling Salesman' probleem, onder begeleiding van Stefan Nijenhuis. Het platform en de taal die we gebruiken om dit probleem op te lossen is deze keer .NET C#. Een leuke gelegenheid om als Javaan of Rubyist kennis te maken met dit platform of als Microsoft-guru te leren van andere experts.

Wat is een Coding Dojo? 

Een Coding Dojo is een bijeenkomst waarbij een groep ontwikkelaars bij elkaar komt om samen te werken aan een gemeenschappelijke programmeeruitdaging (kata). De bedoeling is om lol te hebben en je vaardigheden te verbeteren. Dit gebeurt door zodanige hindernissen en beperkingen toe te voegen die je net voldoende uit je comfort-zone halen om wat te leren. Het gaat hierbij niet om de uiteindelijke oplossing die voor de uitdaging ontstaat, maar het bewust zijn van het pad ernaartoe. De praktijk leert dat het hier naast programmeervaardigheden met name om communicatie en samenwerking gaat.

Er zijn verschillende vormen van Coding Dojo's, waarvan we op deze avond voor RandoriKata hebben gekozen. Hierbij werkt 1 pair (2 personen) aan een oplossing op 1 laptop waarbij de code zichtbaar is via een beamer. Hierbij communiceren ze eerst hardop wat ze gaan doen, gebruiken dan code om dit uit te leggen (door middel van een test), implementeren en refactoren de oplossing. Door de oplossing zo klein (BabyStep) te kiezen als mogelijk, zou dit in 7 minuten mogelijk moeten zijn. Na 7 minuten draait een van de ontwikkelaars uit en iemand uit het publiek in, waarmee een nieuwe ronde start.

Wat gaan we doen?

  • Taal: C# 
  • Werkwijzen: BabySteps, Refactoring, Continuous Integration, Test Driven Development, Behaviour Driven Development, Extreme OO
  • Tools en frameworks: Visual Studio 2010, DojoTimer, StoryQ, MSTest, PartCover 
  • Emoties: Enthousiasme, Paniek, Frustratie, Blijdschap, Euforie, 
  • Opdracht: Traveling Salesman Problem met Genetisch Algoritme

Wat heb je nodig?

Op de avond zelf heb je geen laptop of geinstalleerde ontwikkelimgeving nodig, omdat we samenwerken op dezelfde. Mogelijk gaan we in twee groepen aan de slag om de wachttijd tussen beurten klein te houden. Wil je alvast oefenen? Probeer het genoemde probleem of een willekeurig ander probleem (zie CodingKata) eens uit, maar hou je aan kleine afgeronde stapjes in 7 minuten.

Wie is Stefan?

Stefan Nijenhuis is een enthousiast software ontwikkelaar met liefde voor het vak. Hij verdiept zich graag in de werkwijzen en methoden die hierbij kunnen helpen en houdt ervan hiermee te experimenteren. Binnen Atos Origin organiseert hij regelmatig workshops voor collega's om deze werkwijzen te oefenen en uit te dragen. Lachen en leren kan prima hand in hand gaan en dat is het afgelopen jaar gelukt met de toernooiomgeving "Masters of C#" en een aantal Coding Dojo's.

Register for this event

This event is not open for registration
Qwan 5dff39510bacfcefb54e89f953eddfc1a7a21185b7128d96ff6b466f56acb6d9
Macaw 06e9331a5321067b592bf45ea39db7df6792dc976000d24d3ee4043d99203514
Finalist e304343cdbeb0996cc1e7a26527993a5fa2db87ca53a81fb15dca22a35d7f28c

Devnology is a non-profit organisation and thus depends on sponsors. Thanks to our wonderful sponsors all Devnology events are free!