Verslag Open Space 2010

05-06-2010

Dit verslag is geschreven door Maarten Metz(@Mmz_) . Bedankt Maarten!

Op zaterdag 5 juni stapte ik om een uur of 8 in de auto om naar de Devnology Open Space 2010 in Baarn te rijden. Op de vraag van m'n zoontjes wat ik ging doen antwoorde ik dat ik naar een cursus ging. Ze keken me aan of ik gek geworden was. Diezelfde blik zag ik overigens ook bij hun moeder toen ik haar uitlegde wat zo'n open space bijeenkomst nou eigenlijk is. "Dus je gaat een dag van het weekend met prachtig weer opofferen om met andere vakidioten te praten over onderwerpen die je pas die ochtend vaststelt?" Uh, ja, ongeveer wel ja. "Rrrright..."

Het niet duidelijk kunnen zeggen wat ik ging doen zat me wel wat dwars, maar ik hield me vast aan de gedachte dat ook anderen met gezin (o.a. @freekl, @rubenspr, @mamersfo, @fransbouma), met complete verbouwingen (o.a. @luus), of zelfs met nog langere reistijden (o.a. @DennisLaumen en @DavyLandman) ook iets zagen in de bijeenkomst. Gelukkig werd m'n komst al snel beloond. Bij binnenkomst stond de montere @arnetim al klaar om me te verwelkomen en de eerste gesprekken kwamen al snel op gang.

Omdat de meesten van ons waarschijnlijk nog onvoldoende cafeïne door de aderen hadden stromen kwam het planningsgedeelte langzaam op gang, maar gelukkig stond er na een kwartiertje toch een indrukwekkend dagprogramma op het whiteboard. Na het broodnodige koffie-infuus werd het startsein gegeven. Wat een verademing! In een open, respectvolle, maar zeker ook humoristische sfeer met gelijkgestemden van gedachten wisselen over onderwerpen die me boeien, zonder enig winstbejag. Gewoon omdat het leuk is, omdat het kan. De sessies leken - net als de hele dag overigens - te kort te duren, wat volgens mij een goed teken is. Ondanks de mogelijkheid om tijdens een sessie naar een andere sessie over te stappen heb ik daar geen gebruik van gemaakt. Wel heb ik me tijdens een sessie met 2 anderen 'afgesplitst' om dieper in te gaan op een deelaspect van het besproken onderwerp. Vrijheid, blijheid zullen we maar zeggen. Al met al een prima dag, zeker voor herhaling vatbaar!

Op de terugweg besefte ik dat ik thuis eindelijk kon vertellen wat de waarde van de dag was: twitter-followers 'in real life' gesproken, gedebatteerd over privacy en politiek, scala & clojure demo's gehad, gesproken over android en iphone ontwikkeling, verschillen van functionele en object georienteerde - en van dynamic en statically typed talen besproken, syncen van spotify en iTunes metadata, Scrum, compilers en individueel kennismanagement de revu laten passeren, oud collega's en -teamleden weer gesproken en ga zo nog maar even door. Geen slechte score! Maar wacht eens... het gros van die termen begrijpen ze thuis niet eens. Voorgaand verhaal zou me weer de 'hij-heeft-ze-misschien-wel-alle-vijf-op-een-rij-maar-ze-werken-in-ploegendienst'-blik opleveren. En daarom antwoorde ik thuis op de vraag hoe de dag was: 'Passie, schat. Pure passie.' ;)

 

News @devnologynl

There you have it: Devnology predicts 2027. Thanks all for sticking with us over the years! https://t.co/pMmr5PCztx

19-04-2017 at 20:01

Nerds talking the last 8 years, and making predictions for the next. https://t.co/VGT8XIFQ0j

19-04-2017 at 18:37

@_angelos opening the last Devnology meeting with a tweet of the first one he attended https://t.co/ufAYScx3cn

19-04-2017 at 17:08

Qwan 5dff39510bacfcefb54e89f953eddfc1a7a21185b7128d96ff6b466f56acb6d9
Macaw 06e9331a5321067b592bf45ea39db7df6792dc976000d24d3ee4043d99203514
Finalist e304343cdbeb0996cc1e7a26527993a5fa2db87ca53a81fb15dca22a35d7f28c

Devnology is a non-profit organisation and thus depends on sponsors. Thanks to our wonderful sponsors all Devnology events are free!